Interim rekryteringskonsult Stockholm

Interim rekrytering – förstärk ditt team på kort eller lång sikt

Har ni svårt att hitta de rätta talangerna? Kanske behöver ni hjälp med rekrytering inhouse? Då kan vi hjälpa er genom en interim rekryteringskonsult – ett upplägg som vi kallar Inhouse search.

Vi hjälper dig här och nu

Kontakta Martina Brandt så berättar hon hur vi kan hjälpa dig.

CTA tjänstesidor | MB

En interim rekryteringskonsult från Stardust erbjuder mer än bara tillfällig hjälp; du får hjälp att utveckla skräddarsydda rekryteringsstrategier som stärker din organisation förmåga att både attrahera och behålla rätt talanger på lång sikt.

Med våra innovativa rekryteringsstrategier och en stark employer branding bygger vi en hållbar talangpool som möter era talangbehov både idag och i framtiden.

Interim rekrytering – så här går det till

Vi identifierar rätt konsult som hjälper er att på ett långsiktigt och strategiskt sätt bearbeta de talangerna som ni efterfrågar. Tillsammans identifierar vi behoven och jobbar utifrån ett employer branding-perspektiv. Vår konsult tar sig an att bland annat:

  • Arbeta med nätverksrekrytering, dvs kartlägga och bearbeta era medarbetares personliga nätverk på ett nytänkande sätt.
  • Driva employer brandingfrämjande aktiviteter via t ex sociala medier.
  • Bjuda in identifierade talanger till företagsevenemang så som learning lunches och föreläsningar.
  • Identifiera så kallade tvillingprofiler till era högpresterande medarbetare genom att t ex kartlägga deras vanor och intressen.
  • Vara aktiv och söka kontakt med kandidater i relevanta kanaler.
  • Lägga örat till marken och engagera medarbetarna i att hitta flera kollegor.

I branscher där vi slåss om talangerna krävs tålamod och ett strukturerat arbete för att bygga en talangpool. Vi behöver engagera och hålla kontakten med kandidater över en längre tid innan resultaten syns. Att anlita en interim rekryteringskonsult genom vår inhouse search blir därför ofta ett mer effektivt och framgångsrikt alternativ jämfört med att beställa specifika rekryteringsuppdrag för enskilda positioner.

I en uppbyggnadsfas eller vid större förändringar kan ett bolag snabbt behöva ställa om och komplettera sina resurser.

I tillägg till att hjälpa er att identifiera och bearbeta de talangerna ni har behov av kan vi samtidigt hjälpa er med att:

  • Strukturera upp er rekryteringsprocess
  • Välja och implementera rekryteringssystem
  • Utbilda era medarbetare i intervjuteknik

Erfarna rekryteringskonsulter med bas i Stockholm

Vårt nätverk av interima rekryteringskonsulter har sin bas i Stockholm med omnejd, men tack vare att många arbetar på distans kan vi hantera uppdrag över hela landet.

Interim rekryteringskonsult hos Stardust

Vi på Stardust får löpande förfrågningar från våra kunder som har behov av interimslösningar inom rekrytering i väntan på en anställning, vid föräldraledighet, eller under ett pågående förändringsprojekt.

Som interimkonsult hos Stardust får du både tillgång till dessa förfrågningar och även till hela Stardust Search och Consultings kollektiva kompetens. Det innebär att du i dina uppdrag kan vända dig till Stardust för att bolla frågor eller ta del av spetskompetens som eventuellt ligger utanför din kärnkompetens.

Låter det som att det passar dig? Läs då mer och ansök här.

Frågor och svar om interim rekrytering

Hur funkar det med en interim rekryteringskonsult?

När ditt företag behöver tillsätta en ledig befattning, men kanske inte vill eller hinner anställa, kan en interim rekryteringskonsult vara ett smart alternativ. Konsulten är en erfaren specialist som anställs på tillfällig eller projektbaserad basis för att hjälpa till med rekryteringsprocessen.

Genom att anlita en interim rekryteringskonsult ni spara tid och resurser och få tillgång till den expertis som krävs för att hitta och rekrytera de mest lämpliga kandidaterna.

På Stardust Search kallar vi detta inhouse-rekrytering och vi kan även hjälpa er att etablera en rekryteringsprocess från start och utbilda era mellanchefer i intervjuteknik vid behov.

Vilka områden kan en interim rekryteringskonsult hjälpa till med?

En interim rekryteringskonsult kan hjälpa er med många olika aspekter av rekryteringsprocessen. Detta inkluderar att identifiera kompetenser och krav för en specifik position, skapa och publicera jobbannonser, utföra intervjuer, genomföra bakgrundskontroller, förhandla om anställningsvillkor och tillhandahålla rådgivning kring er övergripande rekryteringsstrategi.

Vad kostar det att anlita en interim rekryteringskonsult?

Kostnaden för att anlita en interim rekryteringskonsult varierar beroende på en rad faktorer, till exempel erfarenhet och expertis, längd på uppdraget och omfattningen av arbete.

En del kunder väljer att enbart ha våra interimkonsulter inne på 20–60%. Trots det kan den output som skapas likställas med mycket mer – en stor fördel av att arbeta med oerhört erfarna och kompetenta rekryteringskonsulter.

Hur går det till att anlita en interim rekryteringskonsult?

Ni börjar med att kontakta oss! Vid det tillfället behöver ni inte känna till de exakta förutsättningarna eller ha en färdig kravprofil. Vårt första samtal blir tillräckligt utforskande och informativt för att vi omgående kan börja leta aktuella kandidater. Er kultur, era värderingar och önskemål om personliga egenskaper hos konsulten tar vi hänsyn till. Här går vi även igenom de viktigaste delarna gällande generella avtalsvillkor och uppskattat prisspann.

Så fort som möjligt kommer ni få förslag på en eller två konsultprofiler som ni bestämmer om ni vill träffa för intervju. Vårt konsultnätverk är stort och tack vare långsiktiga relationer och direkt erfarenhet av tidigare uppdrag som konsulten haft så kan vi snabbt hitta en passande konsult. Vid behov genomför vi tester och tar referenser. Allt för att hitta rätt match.

Efter intervju bestämmer ni om ni vill gå vidare. Vi går då igenom de sista detaljerna i avtalen för signering.

Interim rekryteringskonsult

Våra kunder.

Krävande kunder gör oss bättre! Vi är så stolta att få bidra med långsiktigt lyckade rekryteringar till de organisationer vi hjälper att växa i en alltmer komplex och snabbrörlig värld.
Läs mer
"Stort engagemang i varje uppdrag"
Stardust är en kompetent och mycket professionell partner som vi har anlitat ett flertal gånger. Deras team visar ett stort intresse och engagemang för det specifika i varje uppdrag och vi har stort förtroende för dem i rekryteringsarbetet.
Anna Bellander
Kommunikationschef, Fastighetsägarna
"Riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat"
Vi har vid flera tillfällen använt oss av Stardust Search och är mycket nöjda. Samarbetet är tryggt och enkelt. Rekryteringsprocessen är gedigen och stöd finns hela vägen. Genom samarbetet med Stardust Search har vi, trots en ofta tight tidsplan, fått riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat för tjänsten.
Rickard Bracken
Generalsekreterare, Suicide Zero
"Personlig och professionell hantering"
Vi har anlitat Stardust Search vid tre rekryteringar och är mycket nöjda. Helhetssyn på såväl kund- som kandidatupplevelsen, liksom den personliga och professionella hanteringen genom hela processen är något jag verkligen uppskattar.
Christina Lingdén
Kommunikationschef, Sobona
"Skulle inte anställa utan Stardust Search"
Jag har tidigare varit tveksam till personlighetstester men idag skulle jag inte anställa en ny läkare på Funmed utan att låta Stardust Search genomföra tester och återkopplingar på dem först.
Nils Edelstam
Chefsläkare, Funmed AB
"Kvalitet hela vägen"
Vi var otroligt nöjda med Stardust Search i vår VD-rekrytering. Vi hade en bra dialog under processen och blev även väldigt nöjda med slutresultatet. Med Stardust Search kan man räkna med att bli lyssnad på och få kvalitet hela vägen.
Hanna Brandström
Head of People & Culture, Castellum
"Gedigen process"
Stardust Search försökte lära känna oss som bolag innan de satte igång så att matchningen skulle bli så korrekt som möjligt – en process som var mer gedigen än vad jag tidigare varit med om.
Farhad Jabbari
CEO, Qicraft
"Rekommenderas som rekryteringspartner"
Stardust Search förstår vårt behov och är alltid professionella – mot kandidater och oss som söker nya talanger. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Stardust och kan varmt rekommendera dem som rekryteringspartner.
Mikael Hernberger
VD, Motor Trend

”Vi förstår vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med utmaningar i en ny tid med talangbrist, ökad digitalisering och förändrade organisationsstrukturer.”