Om Stardust Search

Stardust är Search som det borde vara

Executive search - analys

Stardust Search rekryterar till ledande befattningar och andra nyckelpositioner. Vi sticker ut genom att vara den nya tidens Search-bolag. Vad det betyder och hur vi gör? Det berättar vi här.

Hos oss arbetar seniora konsulter med konkret erfarenhet av att leda människor i olika roller och branscher. Vi tar oss an dina uppdrag med stort engagemang, och arbetar gärna i team. Detta för att arbetet då går snabbare, blir mer objektivt och inte minst roligare.

Vi har valt att inte arbeta med juniora researchers eller talang-jägare utan utövar hela hantverket själva, från ax till limpa. Vi har ett gemensamt syfte: Att hjälpa dig bygga din affär och framtidssäkra din organisation. Med en beprövad process och validerade verktyg erbjuder vi långsiktigt lyckade rekryteringar.

”På senior nivå kan en felrekrytering kosta uppåt 1 miljon kronor beroende på position. Ett scenario vi gärna hjälper dig undvika.”

Detta utmärker oss som nya tidens Search-bolag

Vårt uppdrag kan vara att sålla fram en engagerad VD, en CDO som leder bolaget i den digitala transformationen, specialisten till nyckelrollen eller en styrelseledamot som bidrar till att förflytta en organisation in i nästa fas. Parallellt är vårt jobb också att erbjuda våra kunder en långsiktig och hållbar lösning. Där rätt kandidat bidrar till att både utveckla er affär men även människorna i aktuell organisation.

Det är en komplex process – då vi befinner oss i en snabbrörlig och oförutsägbar värld som kräver nya typer av ledare. Kompetens som förstår framtidens organisationer, verksamheter och medarbetare. Här kommer vi in: Som nya tidens Search-bolag har vi verktygen som krävs för att hitta rätt matchning för er organisation.

  • Vi förstår nutidens bolagsutmaningar som ökad digitalisering, talangbrist och
    förändrade organisationsstrukturer.
  • Vi förstår vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med dessa förändringar i vår omvärld.
  • Vi gör ordentlig research, lär känna er företagskultur på djupet för att matcha rätt kandidater och leverera långsiktiga rekryteringslösningar
  • Vi gör ett evidensbaserat urval: testar kandidaterna och introducerar objektivitet för att säkerställa er en fördomsfri rekrytering.
  • Vi tar ansvar för ert employer brand, framförallt genom att skapa en positiv kandidatupplevelse.
  • Vi arbetar med kompetensbaserade intervjutekniker, genomför noggrann referenstagning och bakgrundskontroll samt utför tester och assessments för att säkerställa objektivitet och mångfald.
  • Vi bidrar med en smidig onboarding genom att samla alla insikter och briefa rekryterande chef innan kandidaten börjar hos er.

En bredd av kunder samt värdeskapande nätverk

Vi har mest erfarenhet av att jobba med tillväxtbolag, framförallt ägarledda bolag, men har även förtroende från noterade, riskkapitalägda, privata och statliga bolag samt offentlig och ideell verksamhet.

Som rekryterare på senior nivå rekryterar vi kandidater till roller som VD, COO, CDO, CFO, Marknads-, Kommunikations- och Försäljningschef, HR-chef och ledningsgrupp.

Som en del av Stardustgruppen har vi vårt systerbolag Stardust Consulting, som erbjuder hela kedjan inom Talent Management samt organisations- & ledarutveckling – något som kan utveckla våra kunder.

Som medlem av det internationella nätverket Lense & Lumen Advisory Group bistår vi även med tillsättning av globala roller. En styrka i många av våra kundrelationer.

Vår process för kvalificerad rekrytering

Utifrån erfarenheter, insikter från framtidens utmaningar och analys har vi utvecklat en process, en modell som vi följer i vår rekryteringsprocess och som vi kontinuerligt tweakar. Den definierar även våra krav på verktyg och gör det möjligt för oss att ge våra uppdragsgivare den bästa matchningen för en lyckad och långsiktig lösning.

I vår metod ingår allt från workshops, enkäter till tester/assessment med hög validitet. Givetvis utöver kompetensbaserade intervjutekniker, noggrann referenstagning och bakgrundskontroll av kandidaterna. Vi erbjuder även bra onboardingsamtal för smidig introduktion samt uppföljning med såväl kandidat som med rekryterande chef efter anställning.

Våra råd inför varje nyckelrekrytering:

Utmana er kravprofil

Investera tid på att en ordentlig kravprofil för att ta reda på vad du egentligen söker i aktuell roll/position.

Tester som mäter rätt saker

Använd bra tester med hög validitet som är relevant för din urvalsprocess.

Rätt kandidat för er kultur

Säkerställ att rätt kandidat matchar din företagskultur.

Nutida utmaningar

Utmaningar för rekrytering i en ny tid

Vi och våra kunder kan enas kring nutida utmaningarna när det kommer till rekrytering av ledare och andra nyckelpersoner. Säkert känns de igen!

Utmaning 1

Digitaliseringen

Sociala medier, databaser med god tillgänglighet och ett stort antal jobbsajter gör att det idag är relativt enkelt att hitta kandidater. Det gör att det finns ett överflöd av aktörer på rekryteringsmarknaden. Men för att göra rätt urval handlar det om att förstå kundens verkliga behov på djupet!

Utmaningen är inte bara att hitta kandidater utan att också hitta kandidater med rätt engagemang. För att lyckas krävs yrkesskicklig kompetens och användning av rätt verktyg, i rätt kanal och vid rätt tillfälle.

Utmaning 2

Talangbristen

Befolkningspyramidens skeva utseende har skapat talangbrist på marknaden. Uttrycket ’the war of talents’ är på allvar. Behovet av att identifiera rätt medarbetare till respektive roll blir därför desto viktigare.

Att hitta ”trevliga” medarbetare räcker inte utan vi som Search-bolag måste använda oss av kompetensbaserade, trovärdiga processer för att hitta långsiktiga lösningar.

Utmaning 3

Organisationer för en ny tid

Nya generationer och nya värderingar skapar efterfrågan på nya typer av organisationer. Framtidens organisationer kommer troligen inte vara pyramidformade utan baseras på självstyrande team i olika former.

Detta betyder att kompetensförsörjningen måste följa med och spegla den nya tidens verksamheter.

Våra kunder.

Krävande kunder gör oss bättre! Vi är så stolta att få bidra med långsiktigt lyckade rekryteringar till de organisationer vi hjälper att växa i en alltmer komplex och snabbrörlig värld.
Läs mer
"Stort engagemang i varje uppdrag"
Stardust är en kompetent och mycket professionell partner som vi har anlitat ett flertal gånger. Deras team visar ett stort intresse och engagemang för det specifika i varje uppdrag och vi har stort förtroende för dem i rekryteringsarbetet.
Anna Bellander
Kommunikationschef, Fastighetsägarna
"Riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat"
Vi har vid flera tillfällen använt oss av Stardust Search och är mycket nöjda. Samarbetet är tryggt och enkelt. Rekryteringsprocessen är gedigen och stöd finns hela vägen. Genom samarbetet med Stardust Search har vi, trots en ofta tight tidsplan, fått riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat för tjänsten.
Rickard Bracken
Generalsekreterare, Suicide Zero
"Personlig och professionell hantering"
Vi har anlitat Stardust Search vid tre rekryteringar och är mycket nöjda. Helhetssyn på såväl kund- som kandidatupplevelsen, liksom den personliga och professionella hanteringen genom hela processen är något jag verkligen uppskattar.
Christina Lingdén
Kommunikationschef, Sobona
"Skulle inte anställa utan Stardust Search"
Jag har tidigare varit tveksam till personlighetstester men idag skulle jag inte anställa en ny läkare på Funmed utan att låta Stardust Search genomföra tester och återkopplingar på dem först.
Nils Edelstam
Chefsläkare, Funmed AB
"Kvalitet hela vägen"
Vi var otroligt nöjda med Stardust Search i vår VD-rekrytering. Vi hade en bra dialog under processen och blev även väldigt nöjda med slutresultatet. Med Stardust Search kan man räkna med att bli lyssnad på och få kvalitet hela vägen.
Hanna Brandström
Head of People & Culture, Castellum
"Gedigen process"
Stardust Search försökte lära känna oss som bolag innan de satte igång så att matchningen skulle bli så korrekt som möjligt – en process som var mer gedigen än vad jag tidigare varit med om.
Farhad Jabbari
CEO, Qicraft
"Rekommenderas som rekryteringspartner"
Stardust Search förstår vårt behov och är alltid professionella – mot kandidater och oss som söker nya talanger. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Stardust och kan varmt rekommendera dem som rekryteringspartner.
Mikael Hernberger
VD, Motor Trend

”Vi förstår vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med utmaningar i en ny tid med talangbrist, ökad digitalisering och förändrade organisationsstrukturer.”