Executive Search Stockholm

Framtidssäkrad
Executive Search

Vi erbjuder kvalitetssäkrad executive search och knyter rätt toppkrafter till er organisation. Med vår kunskap kan vi identifiera och rekrytera rätt person med rätt driv och skärpa. Vi har utvecklat metoder för framtidssäker rekrytering av ledare och medarbetare som kan leverera resultat utöver det vanliga.

Boka kostnadsfri rådgivning
Vi hjälper dig här och nu

Kontakta Christine Martin så berättar hon hur vi kan hjälpa dig.

Christine Martin
CTA tjänstesidor | CM

Med vår executive search går vi på djupet för att säkerställa rätt person på rätt position. Vi erbjuder en lyckad och långsiktig lösning inom såväl headhunting som chefsrekrytering.

Vårt uppdrag är att utforska kandidaternas framtida förmåga, värderingar och inte minst deras motivation. Detta för den absolut bästa matchningen till den roll vi tillsätter hos dig.

Med erfarenhet kommer du långt men att endast granska en kandidats historik ger inte det fullständiga svaret på vad personen kan åstadkomma framöver. Vi rekryterar personer och ledare som besitter specifik eller svårhittad kompetens, i en oförutsägbar värld som kräver nya beteenden.

Vi erbjuder executive search för företag. Enkelt uttryckt agerar vi rådgivare och identifierar ledare med kompetens och förmåga att styra framtidens organisationer.

Executive search som genererar tillväxt

  • Framtidssäker rekrytering med analys av företagskulturen som grund
  • Workshop vid uppstart där vi formulerar en relevant roll-profil som bidrar till att möta era framtida affärsmål
  • Kompetensbaserade processer, tester/assessment med hög validitet och omfattande referenstagningar
  • Konfidentiella rekryteringar vid behov
  • Tillgång till branschöverskridande kandidatnätverk
  • Headhunting på en internationell arena

”Vi har nycklarna som öppnar blicken framåt. Endast en titt i backspegeln är ingen garanti för framtida framgångar.”

Search baserad på nutidens bolagsutmaningar

Vi förstår vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med förändringar i vår omvärld, som ökad digitalisering, talangbrist och förändrade organisationsstrukturer.

Vi analyserar varje verksamhet och skapar en träffsäker och omfattande kravprofil baserad på reella behov samt företagskultur. Med kompetenta konsulter levererar vi en bra match för executive search till ditt företag.

Headhunting av chefer och andra nyckelroller

Vi är specialiserade på executive search till roller som VD, COO, CDO, CFO, marknadschef, kommunikationschef, försäljningschef, HR-chef med mera. Har du erfarenheten och passar in i rollen som konsult för executive search? Då är du välkommen att höra av dig till oss.

Vi hjälper framförallt tillväxtbolag men har även fått förtroendet att hjälpa noterade, riskkapitalägda, privata och statliga bolag i såväl som offentlig och ideell verksamhet.

Diskretion och respekt för ditt varumärke

I vår search- och urvalsprocess uppvaktar vi ett fåtal kandidater med rätt profil. Relationen med såväl kandidater som uppdragsgivare bygger på en självklar respekt och diskretion.

Vi vårdar våra kunders varumärken genom att skapa en positiv kandidatupplevelse. Vi levererar alltid utifrån vårt löfte om en effektiv och objektiv rekryteringsprocess.

Ständigt uppdaterat nätverk

Stardust Search presenterar inte kandidater från en statisk pool. Vi gör en ny, grundlig kartläggning inför varje uppdrag och tar utgångspunkt i just dina behov för den specifika tjänsten.

Relationerna är nyckeln och det är genom vårt aktuella och ständigt uppdaterade nätverk av seniora kompetenser vi finner de bästa talangerna.

“Vi har anlitat Stardust Search vid tre rekryteringar och är mycket nöjda. Helhetssyn på såväl kund- som kandidatupplevelsen, liksom den personliga och professionella hanteringen genom hela processen är något jag verkligen uppskattar.”

Christina Lingdén
Kommunikationschef, Sobona

Professionell executive search med bas i Stockholm

Med vår bas i hjärtat av Stockholm, och som medlemmar av det globala executive search-nätverket Lense & Lumen, har vi tillgång till en unik och omfattande pool av ledande talanger, både lokalt och internationellt.

Denna kombination av lokal närvaro och global räckvidd möjliggör för oss att skräddarsy rekryteringslösningar som uppfyller just era specifika behov.

Så går det till

Vår executive search-process i korthet

Vi bedriver executive search på ett strukturerat och effektivt sätt. Genom tydliga, kompetensbaserade processer och i nära samspel med vår uppdragsgivare – med regelbunden återkoppling.

Steg 1

Behovsanalys

Uppstart med analys av er verksamhet, miljö och företagskultur. Exempelvis genom enkät till ledningsgrupp/relevanta medarbetare och workshop med beslutsfattare.

Utifrån denna analys fastställer vi en profilbeskrivning med de relevanta nyckelkompetenser som krävs för att kandidaten ska lyckas i rollen och bidra till era affärsmål på lång sikt.

Profilbeskrivningen ligger till grund för searchprocessen, där vi med en djup förståelse av er verksamhet för vi vidare ert varumärke i möten med kandidater.

Steg 2

Sökprocess

Varje search-uppdrag inleds med ett blankt papper. Kräver rollen hög diskretion så säkerställer vi detta. Är rekryteringen publik använder vi oss av relevanta kanaler.

Urval och utvärdering av kandidater sker enligt en anpassad process där potentiella kandidater kontaktas och listas.

Vi matchar kandidater med de personlighetsdrag som identifierats i analysfasen. Vi undersöker kandidaters bakgrund och motivation samt matchning med er företagskultur.

En certifierad assessment coach utför tester i objektivt syfte samt noggrann referenstagning görs av toppkandidaterna.

Som uppdragsgivare får du i ett tidigt skede möjlighet att kalibrera listan och sortera ut personer som inte är aktuella.

Steg 3

Utvärdering & urval

Vi presenterar de bäst kvalificerade kandidaterna utifrån test och intervjuresultaten.

Varje potentiell kandidat diskuteras och ni gör ett urval av de kandidater ni väljer att ta vidare i processen.

Ni träffar de utvalda kandidaterna i en presentation koordinerad av Stardust Search.

Slutkandidaterna får träffa flera olika nyckelpersoner på ert företag, kanske genomföra ett case eller annan övning där gruppdynamiken utforskas.

Steg 4

Beslut & uppföljning

Ni fattar ett beslut, förhandlar villkor och skriver avtal. Stardust Search stöttar både er och slutkandidaten i denna process och hanterar återkoppling till övriga kandidater på ett positivt och konstruktivt sätt.

Vi förbereder för en smidig onboarding strax innan anställningen inleds. Exempelvis genom onboarding-samtal med rekryterande chef där vi sammanfattar allt vi lärt oss om slutkandidaten från intervjuer, testresultat och input från referenserna.

Vi följer upp varje rekrytering med såväl kandidat som med rekryterande chef efter anställning.

Boka en kostnadsfri rådgivning

Vi på Stardust Search förstår den nya tidens bolagsutmaningar och vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med de förändringar som sker i vår omvärld.

För detta erbjuder vi en rad skräddarsydda tjänster, där våra seniora specialister inom rekrytering med en tydlig process lotsar er i mål.

Vägledning från våra konsulter brukar vara mycket uppskattat. Här kan du boka ett 30 minuters videomöte med en av våra experter – en chans att förutsättningslöst få ställa frågor och höra mer om hur vi kan hjälpa dig framåt.

  • 30 minuters kostnadsfri rådgivning
  • Svar på dina frågor kring dina unika utmaningar

Frågor och svar om executive search

Vad är executive search?

Executive search är en högkvalitativ rekryteringsprocess som fokuserar på att hitta och anställa ledande befattningar och andra nyckelpositioner till en organisation. För att hitta de bäst lämpade kandidaterna krävs en mycket noggrann och omfattande process.

Målet är att hitta en kandidat som inte bara har nödvändig kompetens och erfarenhet, utan också passar in i organisationens företagskultur och värderingar.

Vad är skillnaden mellan executive search och headhunting?

Headhunting, där en rekryterare aktivt söker och kontaktar kandidater, är vanligt i yrken som kräver specialistkompetens och i branscher där det råder stor brist på talanger. Handlar rekryteringen om en chefstjänst benämner vi det även som executive search eller chefsrekrytering.

Hur ser en executive search-process ut?

Executive search-processen är oftast mycket noggrann och omfattande för att identifiera och utvärdera kandidater som har rätt kompetens, erfarenhet och personliga egenskaper för att framgångsrikt leda och driva företaget framåt.

Utifrån erfarenheter, insikter från framtidens utmaningar och analys har vi på Stardust Search utvecklat en process, en modell som vi följer i vår rekryteringsprocess och som vi kontinuerligt tweakar. Den definierar även våra krav på verktyg och gör det möjligt för oss att ge våra uppdragsgivare den bästa matchningen för en lyckad och långsiktig lösning.

I vår metod ingår allt från workshops och kulturenkäter med klienterna för att definiera rollbeskrivningen, och tester/assessment med hög validitet till kandidaterna.

Givetvis utövar vi kompetensbaserade intervjutekniker, noggrann referenstagning och bakgrundskontroll av kandidaterna.

Vi erbjuder även bra onboardingsamtal för smidig introduktion samt uppföljning med såväl kandidat som med rekryterande chef efter anställning.

Var är era executive search-tjänster tillgängliga?

Med vår hemvist i Stockholm och som medlemmar av det globala nätverket Lense & Lumen, har vi tillgång till en fantastisk pool av framstående talanger både på lokal och internationell nivå.

Den här unika mixen av lokal närvaro och global räckvidd gör att vi kan skräddarsy rekryteringslösningar som matchar just era specifika behov.

Executive search med bas i Stockholm

Våra kunder.

Krävande kunder gör oss bättre! Vi är så stolta att få bidra med långsiktigt lyckade rekryteringar till de organisationer vi hjälper att växa i en alltmer komplex och snabbrörlig värld.
Läs mer
"Stort engagemang i varje uppdrag"
Stardust är en kompetent och mycket professionell partner som vi har anlitat ett flertal gånger. Deras team visar ett stort intresse och engagemang för det specifika i varje uppdrag och vi har stort förtroende för dem i rekryteringsarbetet.
Anna Bellander
Kommunikationschef, Fastighetsägarna
"Riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat"
Vi har vid flera tillfällen använt oss av Stardust Search och är mycket nöjda. Samarbetet är tryggt och enkelt. Rekryteringsprocessen är gedigen och stöd finns hela vägen. Genom samarbetet med Stardust Search har vi, trots en ofta tight tidsplan, fått riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat för tjänsten.
Rickard Bracken
Generalsekreterare, Suicide Zero
"Personlig och professionell hantering"
Vi har anlitat Stardust Search vid tre rekryteringar och är mycket nöjda. Helhetssyn på såväl kund- som kandidatupplevelsen, liksom den personliga och professionella hanteringen genom hela processen är något jag verkligen uppskattar.
Christina Lingdén
Kommunikationschef, Sobona
"Skulle inte anställa utan Stardust Search"
Jag har tidigare varit tveksam till personlighetstester men idag skulle jag inte anställa en ny läkare på Funmed utan att låta Stardust Search genomföra tester och återkopplingar på dem först.
Nils Edelstam
Chefsläkare, Funmed AB
"Kvalitet hela vägen"
Vi var otroligt nöjda med Stardust Search i vår VD-rekrytering. Vi hade en bra dialog under processen och blev även väldigt nöjda med slutresultatet. Med Stardust Search kan man räkna med att bli lyssnad på och få kvalitet hela vägen.
Hanna Brandström
Head of People & Culture, Castellum
"Gedigen process"
Stardust Search försökte lära känna oss som bolag innan de satte igång så att matchningen skulle bli så korrekt som möjligt – en process som var mer gedigen än vad jag tidigare varit med om.
Farhad Jabbari
CEO, Qicraft
"Rekommenderas som rekryteringspartner"
Stardust Search förstår vårt behov och är alltid professionella – mot kandidater och oss som söker nya talanger. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Stardust och kan varmt rekommendera dem som rekryteringspartner.
Mikael Hernberger
VD, Motor Trend

”Vi rekryterar för organisationer som precis som din navigerar i en snabbrörlig värld.”