Chefsrekrytering och vd-rekrytering

Chefsrekrytering

Chefsrekrytering är en viktig del i vårt erbjudande. Stardust Search verkar inom de flesta branscher på chefs-och specialistnivå, där vi hjälper bolag och organisationer att landa framgångsrika ledare med rätt egenskaper och kompetens. Med djup kunskap, en väl utvecklad process i kombination med vårt extensiva kandidatnätverk tar vi oss an rekrytering av chefer för alla typer av ledarroller.

Boka kostnadsfri rådgivning

Vi hjälper dig här och nu

Kontakta Christine Martin så berättar hon hur vi kan hjälpa dig.

Christine Martin
CTA tjänstesidor | CM

När din rekrytering handlar om en chefstjänst eller vd så sållar vi fram den ledare som har bäst förutsättningar att nå och överträffa dina uppsatta mål.

Då kompetensen är eftertraktad och många slåss om samma talang har vi utvecklat en process som hjälper oss identifiera de mest relevanta talangerna för varje uppdrag.

Det finns många skäl till att företag och organisationer vänder sig till just Stardust Search för chefs- och vd-rekrytering, executive search och headhunting.

Rekrytering av rätt nyckelpersoner är strategiskt viktigt och genom åren har Stardust Search byggt upp ett starkt varumärke inom just dessa områden.

Som medlem i det globala nätverket Lense & Lumen har vi möjlighet att även hjälpa befintliga och nya kunder i deras globala expansion.

Vi inleder varje uppdrag med att ta fram en ordentlig kravprofil som speglar den kompetens och de egenskaper som faktiskt efterfrågas. Parallellt gör vi en kartläggning av den aktuella branschen för att därefter skanna av marknaden.

  • Chefsrekrytering och vd-rekrytering med analys av företagskulturen som grund
  • Workshop vid uppstart där vi formulerar en relevant roll-profil som bidrar till att möta era framtida affärsmål
  • Kompetensbaserade processer, tester/assessment med hög validitet och omfattande referenstagningar
  • Konfidentiella rekryteringar vid behov
  • Tillgång till branschöverskridande kandidatnätverk
  • Executive search av VD och andra nyckelpersoner på en internationell arena

Rekrytera chef eller vd – en kompetensfokuserad process

Våra styrkor omfattas i den modell vi följer i vår rekryteringsprocess. Vi tar fram en kravprofil grundad på gedigen analys av rollens syfte och mål kombinerat med djup affärs- och branschförståelse.

Ihop med våra unika, validerade processer och vårt personliga engagemang säkerställer vi att rekryteringen resulterar i rätt ledare på rätt chefsposition.

Läs mer om vår process för chefs- och vd-rekrytering och executive search.

”Vi har nycklarna som öppnar blicken framåt. Endast en titt i backspegeln är ingen garanti för framtida framgångar.”

Framtidssäker chefsrekrytering och vd-rekrytering

Rekrytering av chefer baserad på nutidens bolagsutmaningar

Vi förstår vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med förändringar i vår omvärld, som ökad digitalisering, talangbrist och förändrade organisationsstrukturer.

Vi analyserar varje verksamhet och skapar en träffsäker och omfattande kravprofil baserad på reella behov samt företagskultur.

Rekrytering av ledare och andra nyckelroller

Vi är specialiserade på att rekrytera till roller som VD, COO, CDO, CFO, marknadschef, kommunikationschef, försäljningschef, HR-chef med mera.

Vi hjälper framförallt tillväxtbolag men har även fått förtroendet att hjälpa noterade, riskkapitalägda, privata och statliga bolag såväl som offentlig och ideell verksamhet.

Rekrytering med varsamhet och diskretion

I vår search- och urvalsprocess uppvaktar vi ett fåtal kandidater med rätt profil. Relationen med såväl kandidater som uppdragsgivare bygger på diskretion och med respekt för ditt varumärke.

Vi vårdar våra kunders varumärken genom att skapa en positiv kandidatupplevelse. Vi levererar alltid utifrån vårt löfte om en effektiv och objektiv rekryteringsprocess.

Tillgång till internationellt nätverk

Stardust Search presenterar inte kandidater från en statisk pool. Vi gör en ny, grundlig kartläggning inför varje uppdrag och tar utgångspunkt i just dina behov för den specifika tjänsten.

Relationerna är nyckeln och det är genom vårt aktuella och ständigt uppdaterade nätverk, även internationellt, av seniora kompetenser vi handplockar ledare för din position.

Vi har anlitat Stardust Search vid tre rekryteringar och är mycket nöjda. Helhetssyn på såväl kund- som kandidatupplevelsen, liksom den personliga och professionella hanteringen genom hela processen är något jag verkligen uppskattar.

Christina Linden
Kommunikationschef, Sobona

Professionell chefsrekrytering med bas i Stockholm

Med vår bas i hjärtat av Stockholm, och som medlemmar av det globala executive search-nätverket Lense & Lumen, har vi tillgång till en unik och omfattande pool av ledande talanger, både lokalt och internationellt.

Denna kombination av lokal närvaro och global räckvidd möjliggör för oss att skräddarsy rekryteringslösningar som uppfyller just era specifika behov.

Boka en kostnadsfri rådgivning

Vi på Stardust Search förstår den nya tidens bolagsutmaningar och vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med de förändringar som sker i vår omvärld.

För detta erbjuder vi en rad skräddarsydda tjänster, där våra seniora specialister inom rekrytering med en tydlig process lotsar er i mål.

Vägledning från våra konsulter brukar vara mycket uppskattat. Här kan du boka ett 30 minuters videomöte med en av våra experter – en chans att förutsättningslöst få ställa frågor och höra mer om hur vi kan hjälpa dig framåt.

  • 30 minuters kostnadsfri rådgivning
  • Svar på dina frågor kring dina unika utmaningar

Frågor och svar om chefsrekrytering och vd-rekrytering

Chefsrekrytering? Vd-rekrytering? Headhunting? Executive search? Vad är vad, egentligen?

Chefsrekrytering, Vd-rekrytering, Headhunting och Executive Search är alla olika termer som används för att beskriva processen att rekrytera chefer och ledare till ledande positioner inom organisationer.

Chefsrekrytering är den bredaste termen och kan inkludera alla typer av rekryteringsprocesser som syftar till att hitta chefer och ledare till organisationer – som till exempel rekrytering av en Vd.

Headhunting och Executive Search är mer specialiserade termer som oftast syftar på mer specifika och noggranna processer där rekryteringsfirmor eller specialiserade rekryteringskonsulter arbetar tillsammans med företag för att hitta de mest passande kandidaterna.

Hur lång tid tar en chefsrekrytering?

Tiden som det tar att genomföra en chefsrekrytering kan variera beroende på flera faktorer, inklusive organisationens specifika behov och krav, tillgängligheten av potentiella kandidater och rekryteringsprocessen som används.

En enkel chefsrekrytering kan ta några veckor medan mer komplexa processer, såsom Executive Search, kan ta flera månader. Det är dock viktigt att inte skynda på rekryteringsprocessen för att säkerställa att den mest passande kandidaten hittas.

Var är era tjänster tillgängliga?

Med vår hemvist i Stockholm och som medlemmar av det globala nätverket Lense & Lumen, har vi tillgång till en fantastisk pool av framstående talanger både på lokal och internationell nivå.

Den här unika mixen av lokal närvaro och global räckvidd gör att vi kan skräddarsy rekryteringslösningar som matchar just era specifika behov.

Chefsrekrytering

Våra kunder.

Krävande kunder gör oss bättre! Vi är så stolta att få bidra med långsiktigt lyckade rekryteringar till de organisationer vi hjälper att växa i en alltmer komplex och snabbrörlig värld.
Läs mer

"Stort engagemang i varje uppdrag"

Stardust är en kompetent och mycket professionell partner som vi har anlitat ett flertal gånger. Deras team visar ett stort intresse och engagemang för det specifika i varje uppdrag och vi har stort förtroende för dem i rekryteringsarbetet.
Anna Bellander
Kommunikationschef, Fastighetsägarna

"Riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat"

Vi har vid flera tillfällen använt oss av Stardust Search och är mycket nöjda. Samarbetet är tryggt och enkelt. Rekryteringsprocessen är gedigen och stöd finns hela vägen. Genom samarbetet med Stardust Search har vi, trots en ofta tight tidsplan, fått riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat för tjänsten.
Rickard Bracken
Generalsekreterare, Suicide Zero

"Personlig och professionell hantering"

Vi har anlitat Stardust Search vid tre rekryteringar och är mycket nöjda. Helhetssyn på såväl kund- som kandidatupplevelsen, liksom den personliga och professionella hanteringen genom hela processen är något jag verkligen uppskattar.
Christina Lingdén
Kommunikationschef, Sobona

"Skulle inte anställa utan Stardust Search"

Jag har tidigare varit tveksam till personlighetstester men idag skulle jag inte anställa en ny läkare på Funmed utan att låta Stardust Search genomföra tester och återkopplingar på dem först.
Nils Edelstam
Chefsläkare, Funmed AB

"Kvalitet hela vägen"

Vi var otroligt nöjda med Stardust Search i vår VD-rekrytering. Vi hade en bra dialog under processen och blev även väldigt nöjda med slutresultatet. Med Stardust Search kan man räkna med att bli lyssnad på och få kvalitet hela vägen.
Hanna Brandström
Head of People & Culture, Castellum

"Gedigen process"

Stardust Search försökte lära känna oss som bolag innan de satte igång så att matchningen skulle bli så korrekt som möjligt – en process som var mer gedigen än vad jag tidigare varit med om.
Farhad Jabbari
CEO, Qicraft

"Rekommenderas som rekryteringspartner"

Stardust Search förstår vårt behov och är alltid professionella – mot kandidater och oss som söker nya talanger. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Stardust och kan varmt rekommendera dem som rekryteringspartner.
Mikael Hernberger
VD, Motor Trend

”Vi skapar värde för styrelser. Vi letar utanför de egna nätverken och erbjuder oberoende professionell bedömning av potentiella ledamöters kompetens, förmåga och motivation.”