Headhunting

Headhunting

Vi är specialiserade på headhunting. En proaktiv searchprocess som handlar om att hitta personer med rätt kompetens, utbildning och erfarenhet till olika tjänster och branscher. Som headhunters styr vi aktivt sökprocessen. Istället för att vänta på jobbansökningar letar vi effektivt upp potentiella kandidater som både matchar dina och rollens krav.

Boka kostnadsfri rådgivning

Vi hjälper dig här och nu

Kontakta Christine Martin så berättar hon hur vi kan hjälpa dig.

Christine Martin
CTA tjänstesidor | CM

Det finns många skäl till att företag och organisationer vänder sig till just Stardust Search för kvalificerad headhunting. I situationer där det är svårt att hitta rätt kompetens och erfarenhet till en viss position kan det vara nödvändigt att ta hjälp av våra headhunters.

Headhunting är vanligt i yrken som kräver specialistkompetens och i branscher där det råder stor brist på talanger. Handlar rekryteringen om en chefstjänst benämner vi det även som executive search eller chefsrekrytering.

Rekrytering av rätt nyckelpersoner är strategiskt viktigt. Stardust Search har byggt upp ett starkt varumärke inom headhunting och chefsrekrytering. Många års arbete inom search har gett oss ett brett och unikt nätverk med möjliga kandidater som du som kund drar nytta av.

Vi inleder varje uppdrag med att ta fram en ordentlig kravprofil som speglar den kompetens och de egenskaper som faktiskt efterfrågas. Parallellt gör vi en kartläggning av den aktuella branschen för att därefter skanna av marknaden.

  • Headhunting med analys av företagskulturen som grund
  • Workshop vid uppstart där vi formulerar en relevant roll-profil som bidrar till att möta era framtida affärsmål
  • Kompetensbaserade processer, tester/assessment med hög validitet och omfattande referenstagningar
  • Konfidentiella rekryteringar vid behov
  • Tillgång till branschöverskridande kandidatnätverk
  • Headhunting på en internationell arena

Headhunting – en kompetensfokuserad process

Vi arbetar aktivt med att hitta rätt kompetens och talang. I vårt arbete med headhunting är det vi som når ut till kandidaten och inte tvärtom, vilket innebär ett starkt säljfokus med uppdragsgivarens värden och möjligheter som erbjudande.

Läs mer om vår process för headhunting och executive search.

”Vi har nycklarna som öppnar blicken framåt. Endast en titt i backspegeln är ingen garanti för framtida framgångar.”

Framtidssäker headhunting

Headhunting baserad på nutidens bolagsutmaningar

Vi förstår vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med förändringar i vår omvärld, som ökad digitalisering, talangbrist och förändrade organisationsstrukturer.

Vi analyserar varje verksamhet och skapar en träffsäker och omfattande kravprofil baserad på reella behov samt företagskultur.

Headhunting av chefer och andra nyckelroller

Vi är specialiserade på executive search till roller som VD, COO, CDO, CFO, marknadschef, kommunikationschef, försäljningschef, HR-chef med mera.

Vi hjälper framförallt tillväxtbolag men har även fått förtroendet att hjälpa noterade, riskkapitalägda, privata och statliga bolag såväl som offentlig och ideell verksamhet.

Headhunting med diskretion och respekt för ditt varumärke

I vår search- och urvalsprocess uppvaktar vi ett fåtal kandidater med rätt profil. Relationen med såväl kandidater som uppdragsgivare bygger på en självklar respekt och diskretion.

Vi vårdar våra kunders varumärken genom att skapa en positiv kandidatupplevelse. Vi levererar alltid utifrån vårt löfte om en effektiv och objektiv rekryteringsprocess.

Headhunting med talangnätverk

Stardust Search presenterar inte kandidater från en statisk pool. Vi gör en ny, grundlig kartläggning inför varje uppdrag och tar utgångspunkt i just dina behov för den specifika tjänsten.

Relationerna är nyckeln och det är genom vårt aktuella och ständigt uppdaterade nätverk av seniora kompetenser vi finner de bästa talangerna.

Stardust Search försökte lära känna oss som bolag innan de satte igång så att matchningen skulle bli så korrekt som möjligt – en process som var mer gedigen än vad jag tidigare varit med om.

Farhad Jabbari
CEO, Qicraft

Boka en kostnadsfri rådgivning

Vi på Stardust Search förstår den nya tidens bolagsutmaningar och vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med de förändringar som sker i vår omvärld.

För detta erbjuder vi en rad skräddarsydda tjänster, där våra seniora specialister inom rekrytering med en tydlig process lotsar er i mål.

Vägledning från våra konsulter brukar vara mycket uppskattat. Här kan du boka ett 30 minuters videomöte med en av våra experter – en chans att förutsättningslöst få ställa frågor och höra mer om hur vi kan hjälpa dig framåt.

  • 30 minuters kostnadsfri rådgivning
  • Svar på dina frågor kring dina unika utmaningar

Frågor och svar om headhunting

Vad är headhunting?

Headhunting är en process där rekryteraren aktivt söker och kontaktar högkvalificerade kandidater för ledande positioner, oavsett om de aktivt söker jobb eller inte. Detta skiljer sig från traditionella rekryteringsprocesser där kandidater söker och ansöker om lediga jobb.

Hur går headhunting till?

Headhunting-processen involverar vanligtvis en aktiv sökning efter potentiella kandidater som har den önskade erfarenheten och kvalifikationerna. Rekryteraren kan använda sig av olika tekniker för att hitta dessa kandidater, såsom att söka i befintliga nätverk, använda avancerade databaser eller annonsera jobbet på sociala medier.

När potentiella kandidater har identifierats kontaktar rekryteraren dem vanligtvis direkt för att diskutera möjligheten att ta en ledande position inom organisationen.

Headhunting-processen är oftast mycket diskret och kräver en hög grad av professionalism och kommunikationsförmåga från rekryterarens sida för att övertyga kandidaterna att överväga ett karriärbyte.

Vad är skillnaden mellan executive search och headhunting?

Headhunting, där en rekryterare aktivt söker och kontaktar kandidater, är vanligt i yrken som kräver specialistkompetens och i branscher där det råder stor brist på talanger. Handlar rekryteringen om en chefstjänst benämner vi det även som executive search eller chefsrekrytering.

Headhunting

Våra kunder.

Krävande kunder gör oss bättre! Vi är så stolta att få bidra med långsiktigt lyckade rekryteringar till de organisationer vi hjälper att växa i en alltmer komplex och snabbrörlig värld.
Läs mer

"Riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat"

Vi har vid flera tillfällen använt oss av Stardust Search och är mycket nöjda. Samarbetet är tryggt och enkelt. Rekryteringsprocessen är gedigen och stöd finns hela vägen. Genom samarbetet med Stardust Search har vi, trots en ofta tight tidsplan, fått riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat för tjänsten.
Rickard Bracken
Generalsekreterare, Suicide Zero

"Personlig och professionell hantering"

Vi har anlitat Stardust Search vid tre rekryteringar och är mycket nöjda. Helhetssyn på såväl kund- som kandidatupplevelsen, liksom den personliga och professionella hanteringen genom hela processen är något jag verkligen uppskattar.
Christina Lingdén
Kommunikationschef, Sobona

"Skulle inte anställa utan Stardust Search"

Jag har tidigare varit tveksam till personlighetstester men idag skulle jag inte anställa en ny läkare på Funmed utan att låta Stardust Search genomföra tester och återkopplingar på dem först.
Nils Edelstam
Chefsläkare, Funmed AB

"Kvalitet hela vägen"

Vi var otroligt nöjda med Stardust Search i vår VD-rekrytering. Vi hade en bra dialog under processen och blev även väldigt nöjda med slutresultatet. Med Stardust Search kan man räkna med att bli lyssnad på och få kvalitet hela vägen.
Hanna Brandström
Head of People & Culture, Castellum

"Gedigen process"

Stardust Search försökte lära känna oss som bolag innan de satte igång så att matchningen skulle bli så korrekt som möjligt – en process som var mer gedigen än vad jag tidigare varit med om.
Farhad Jabbari
CEO, Qicraft

"Rekommenderas som rekryteringspartner"

Stardust Search förstår vårt behov och är alltid professionella – mot kandidater och oss som söker nya talanger. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Stardust och kan varmt rekommendera dem som rekryteringspartner.
Mikael Hernberger
VD, Motor Trend

”Vi förstår vikten av att rekrytera personer som kan leda verksamheter i takt med utmaningar i en ny tid med talangbrist, ökad digitalisering och förändrade organisationsstrukturer.”