Gunilla Julin

Executive coaching samt karriär- och outplacement coaching
gunilla.julin@stardustsearch.com

Gunilla har en civilekonomexamen med internationell inriktning från Lunds universitet och 20 års erfarenhet inom IT branschen, bland annat 10 år på IBM.

Gunilla har främst arbetat inom marknad, försäljning och med produktansvar på olika IT företag men även i konsult- och ledarroller.

Sedan 2006 har Gunilla har arbetat med coaching och utveckling inom olika områden såsom executive coaching, outplacement, karriärcoaching, talang- och ledarskapsutveckling samt även drivit utbildningsprogram för kvinnliga företagare.

Gunilla har även varit med och startat ett coachingföretag där hon var VD och som riktade sig främst till ledare inom näringslivet.

Under fem år var Gunilla affärsområdeschef för Talent Management på Hudson i Sverige. Under åren på Hudson fick Gunilla en gedigen internutbildning i olika psykometriska verktyg, assessment centers, rekrytering/search samt Talent Management i allmänhet.

Gunillas inriktning är idag främst executive coaching, karriär- och outplacement coaching samt olika typer av personbedömningar. Gunillas kompetens innefattar att arbeta med frågor av hög komplexitet, utmanande situationer, strategiska förändringar, kommunikation, konflikthantering, talent management, stresshantering och med höga förväntningar på resultat.

Gunilla har utbildat sig till coach hos Leapfrog AB i Stockholm och är ICF Associate Certified Coach (ACC) och diplomerad på PCC nivå. Hon är även certifierad i en rad psykometriska verktyg från olika leverantörer.

Våra kunder.

Krävande kunder gör oss bättre! Vi är så stolta att få bidra med långsiktigt lyckade rekryteringar till de organisationer vi hjälper att växa i en alltmer komplex och snabbrörlig värld.
Läs mer
"Stort engagemang i varje uppdrag"
Stardust är en kompetent och mycket professionell partner som vi har anlitat ett flertal gånger. Deras team visar ett stort intresse och engagemang för det specifika i varje uppdrag och vi har stort förtroende för dem i rekryteringsarbetet.
Anna Bellander
Kommunikationschef, Fastighetsägarna
"Riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat"
Vi har vid flera tillfällen använt oss av Stardust Search och är mycket nöjda. Samarbetet är tryggt och enkelt. Rekryteringsprocessen är gedigen och stöd finns hela vägen. Genom samarbetet med Stardust Search har vi, trots en ofta tight tidsplan, fått riktigt bra hjälp att hitta rätt kandidat för tjänsten.
Rickard Bracken
Generalsekreterare, Suicide Zero
"Personlig och professionell hantering"
Vi har anlitat Stardust Search vid tre rekryteringar och är mycket nöjda. Helhetssyn på såväl kund- som kandidatupplevelsen, liksom den personliga och professionella hanteringen genom hela processen är något jag verkligen uppskattar.
Christina Lingdén
Kommunikationschef, Sobona
"Skulle inte anställa utan Stardust Search"
Jag har tidigare varit tveksam till personlighetstester men idag skulle jag inte anställa en ny läkare på Funmed utan att låta Stardust Search genomföra tester och återkopplingar på dem först.
Nils Edelstam
Chefsläkare, Funmed AB
"Kvalitet hela vägen"
Vi var otroligt nöjda med Stardust Search i vår VD-rekrytering. Vi hade en bra dialog under processen och blev även väldigt nöjda med slutresultatet. Med Stardust Search kan man räkna med att bli lyssnad på och få kvalitet hela vägen.
Hanna Brandström
Head of People & Culture, Castellum
"Gedigen process"
Stardust Search försökte lära känna oss som bolag innan de satte igång så att matchningen skulle bli så korrekt som möjligt – en process som var mer gedigen än vad jag tidigare varit med om.
Farhad Jabbari
CEO, Qicraft
"Rekommenderas som rekryteringspartner"
Stardust Search förstår vårt behov och är alltid professionella – mot kandidater och oss som söker nya talanger. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Stardust och kan varmt rekommendera dem som rekryteringspartner.
Mikael Hernberger
VD, Motor Trend

”Vi skapar värde för styrelser. Vi letar utanför de egna nätverken och erbjuder oberoende professionell bedömning av potentiella ledamöters kompetens, förmåga och motivation.”